Curriculum Vitae

Personlig info
Theis Borg
Syriensvej 24, st -2
2300 København S
Tlf. 29 49 28 04
Email: theisborg@gmail.com
Født: 30/4 1972

Uddannelse / erhvervserfaring
2008-Konsulent i Cybercom ConsultingHar lavet GWT for PFA, kigget lidt på android, HTML5, og meget andet sjovt.
2005-2007udvikler i Atchik-Realtime A/SFusioneret med Realtime. Arbejder med SMS og MMS løsninger.
2003-2005udvikler i Realtime A/SFusioneret med Zellsoft. Jeg lavede SMS, EMS og MMS løsninger.
2001-2003udvikler i Zellsoft A/SMange udfordringer i et firma hvor opgaven ofte blev solgt før produktet var lavet.
1998-2001udvikler i 21st.dk A/SDet sjoveste job jeg har haft. Vi lavede webshops fra grunden af, internet baserede spørgeskemaer, og lign. Fuld knald på en startup virksomhed skal bare prøves. Jeg har stadig god kontakt til de gamle fra 21st.dk selvom det er 10 år siden vi startede i firmaet.
1991-1998civilingeniør fra DTUJeg har hverken løst integraler eller differentialligninger siden jeg blev færdig som ingeniør. Det vigtigste jeg lærte var, at kunne sætte sig ind i et kompliceret emne på relativt kort tid, og løse de opgaver man blev stillet.
1988-1991matematisk studentereksamen
1979-1988folkeskole
Kompetencer
Jeg har interesseret mig for computere og programmering lige siden folkeskolen, hvor jeg fik min første PC. Der fulgte et basic program med PC'en og jeg fik hurtigt skaffet en version af turbo pascal. I folkeskolen blev vi undervist i comal80.

I gymnasiet blev computeren også flittigt brugt, og hvis jeg havde mulighed for at iterere mig frem til en løsning, blev mine opgaver afleveret med lidt for mange betydende cifre ;-)

På DTU var der ikke så mange programmeringsfag, men jeg fik arbejdet lidt med C, C++, pascal og fortran. Ingeniørstudiet på DTU er meget individuelt, og præget af at man hvert semester skulle op i 5-6 fag. I hvert fag skulle man sætte sig ind i et komplekst teknisk emne, og bestå sin eksamen inden semestret var ovre. Jeg tror ikke jeg har løst nogle differential ligninger eller integraler siden studiet, men uddannelsen har givet mig den ballast at jeg kan sætte mig ind i de fleste problemstillinger og finde en løsning.

Efter studiet blev jeg ansat i det nystartede firma 21st.dk, hvor jeg blev ansat som programmør. Her lavede vi webdesign, databaser, webshops og konsulentydelser til mange forskellige virksomheder - både offentlige og private. Vi blev uddannede i asp og visual basic, og fik også et crash kursus i cobol. Ofte var der meget at lave, og det var ikke helt ualmindeligt at jeg blev hængende til langt ud på natten. Men stemningen og engagementet var i top i hele firmaet, så arbejdstid var ikke noget jeg gik så meget op i. Finfo.dk og equest var de to sjoveste projekter jeg arbejdede på. På et tidspunkt blev jeg sammen med et par andre lånt ud som konsulent til MouseHouse, der lånte mig videre til Mobilix. Her kodede vi en personaliseret menu til wap i perl.

Jeg må have gjort et godt indtryk på nogle af de andre konsulenter der sad ude på Mobilix, i hvert fald blev jeg ringet op efter noget tid og headhuntet til Zellsoft. Her fik jeg et lidt dybere indblik i mobilløsninger og SMS. Vi fik lavet applikationer med ringetoner, logoer, jokes, horoskoper osv. En af de store udfordringer i dette firma var, da direktøren kom hjem og sagde at han havde solgt den helt store løsning til TDC. Alle vores applikationer var solgt, der var blot to problemer: løsningen skulle skrives i et programmeringssprog vi aldrig havde prøvet før, og det skulle være færdigt inden for 20 dage. Der fik vi lidt travlt ;-). Senere kom der EMS og MMS løsninger til, og jeg fik også lavet afstemningsmodulet til SMS afstemninger på BigBrother. Her var også en del panik når der blev skrevet det forkerte keyword på TV.

Efter lidt nedtur da IT-boblen brast, blev vi fusioneret med Realtime, der havde nogenlunde de samme produkter som Zellsoft. Her sad jeg hovedsageligt og lavede MMS løsninger. Hos Realtime fik vi bl.a. lavet TDC's Fly portal, hvor vi havde store udfordringer med at tilpasse de enkelte håndsæts fortolkninger af standarderne. Min største kompetence i dette firma var, at lave prototyper og demoer så vi hurtigt kunne få lavet proof of concept på nye idéer.

Senere blev vi fusioneret med et frask firma der hedder Atchik, under navnet Atchik-Realtime. Her sidder jeg og laver de samme ting som jeg har gjort de sidste par år, og nu skal der snart ske noget nyt. Jeg påskønner meget den frihed vi har i firmaet, hvor vi ofte spiller bordfodbold, drikker fredagsøl, kan arbejde hjemme, osv.

Har prøvet en del programmeringssprog: basic, turbo pascal, comal80, C, C++, fortran, cobol, visual basic, asp, perl, java

Er god til programmering, HTML, javascript, linux, bash scripting, servere, SMS, MMS, MySql, Oracle.

Ærlig, udadvendt og hjælpsom.

Referencer: Tom Jacobsgaard, Mads Jørgensen

Fritid
KiteAkademiet.dkI efteråret 2006 startede jeg sammen med to kammerater en kursusvirksomhed i kitesurfing, hvor jeg står for den økonomiske del, mens de to andre står for undervisningen. I 2007 lavede vi firmaet om til et aps, og vi er i dag danmarks største kiteskole.
Helgoland SurfersFra 2004 til 2008 har jeg windsurfet i Helgoland Surfers, hvor jeg har siddet i bestyrelsen som kasserer. I 2008 gik jeg af som kasserer, men sidder stadig i bestyrelsen.
MC tureHar kørt motorcykel siden 1996. Har haft mange gode ture med vennerne sundt omkring i landet. Er også medlem af to klubber: PMC og Tenere klubben. Tager af og til til sverige for at køre på bane eller på grus og skov.
VennerJeg har en masse gode venner fra kollegietiden, som mødes af og til, og laver mad, går i biografen, eller hvad vi nu finder på.
DiversePIC programmering, snowboard, aktier, fjernstyrede helikoptere, whisky, grøn energi, bordfodbold og byture :-)